Reserveren
Reserveren

Culturele bezienswaardigheden

In de omgeving van onze camping zijn verschillende leuke, interessante en mooie culturele bezienswaardigheden en trekpleisters te vinden. Of dit nou musea, kastelen of andere plekken zijn, ze zijn allemaal zeker de moeite waard om te bezoeken.

Musea

Zuid-Limburg kent een aantal hele mooie musea. Een uniek voorbeeld hiervan is de Miljoenenlijn. Dit is een stukje oude spoorlijn waar u met een heuse stoomtrein kunt rijden. Bent u geïnteresseerd in de oorlogsgeschiedenis van Limburg? Ga dan langs bij het oorlogsmuseum Eyewitness in Beek. Bent u een echte kunstliefhebber? Dan is Schunck misschien meer iets voor u. Dit museum in Heerlen toont verschillende kunstuitingen. U kunt hier gemakkelijk een hele dag zoet zijn! 

Overige bezienswaardigheden

Naast musea kunt u in Limburg nog veel meer moois zien. Zo kent de regio verschillende prachtige kastelen. Bijvoorbeeld Château St. Gerlach in het Geuldal. Een prachtig oud kasteel dat geopend is voor publiek. Ook kent Zuid-Limburg verschillende monumenten die mooi of indrukwekkend zijn. Zo is er de Grendelpoort in Valkenburg aan de Geul, of de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

Omgeving overzicht