Reserveren
Reserveren

Steden en Dorpen

Aan leuke steden en dorpen geen gebrek in Zuid-Limburg. De vaak oude steden hebben een rijke geschiedenis, en dat ziet u terug in de gebouwen. De grotere steden hebben een gezellig stadscentrum en zijn ideaal om een dagje in rond te lopen en te genieten.

Epen en Vijlen

Epen en Vijlen hebben beiden veel leuke en mooie bezienswaardigheden. Zo heb je in Epen de Smidsberg, de meanderende Geul en de Volmolen. En Vijlen staat bekend om de mooie bergen, het uitzicht op de Geuldal, de Mariagrot met kruiswegparken en de parochiekerk. Daarnaast hebben Epen en Vijlen historische oude vakwerkhuisjes. Wandelaars hebben rondom Epen en Vijlen een ruime keuze uit prachtige wandelroutes, die ze brengt naar de mooiste plekjes in de natuur. 

Valkenburg

Ook vlakbij onze camping is het mooie stadje Valkenburg gelegen. Valkenburg is een van de grote trekpleisters van Zuid-Limburg, en wij raden ook zeker aan een bezoekje te brengen aan deze historische stad met gezellige terrassenstraat. Bovenaan Valkenburg staat een prachtige ruïne. Deze is open voor bezoek, en zeker de moeite waard. U kunt een bezoek aan de ruïne ook combineren met een bezoek aan de mijnen van Valkenburg. Zo heeft u een uniek dagje weg in het mooie Valkenburg.

Maastricht

Ook zeker een aanrader tijdens een vakantie in Zuid-Limburg. Maastricht is de hoofdstad van Limburg en dat is te zien. De stad is groot, gezellig en er is heel veel te doen. Bezoek de Kazematten van Maastricht, bezoek een van de mooiste boekhandels van Nederland, in de Dominicanenkerk, mooie musea en vooral heel veel gezelligheid. En vanaf onze camping bent u binnen een half uur in het centrum van Maastricht. Ideaal voor een dagje weg. 

Omgeving overzicht